BOP Planının Yeni Ayağı Katar mı ?

  • 28 Mayıs 2017
  • 1.172 kez görüntülendi.
BOP Planının Yeni Ayağı Katar mı ?

Vatan internet sitesi, son günlerde Katar’a yönelik ağır organize medya saldırılarının, yeni Ortadoğu oluşturulması yönünde Amerika, Suudi rejimi ve BAE arasında varılan anlaşmanın bir parçası olduğunu bildirdi.

El-Alem televizyonunun verdiği habere göre Vatan internet sitesinin bazı bölümlerini yayınladığı bu anlaşmanın bir takım maddeleri uyarınca ABD’nin denetimi altında Suudi, BAE ve Mısır’ın organizatörlüğünde Katar’a yönelik ağır suçlama ve saldırıların başlatılması ve Katar’ın uluslararası arenada inzivaya itilmesinin sağlanmasıdır.

İhvanul Muslimin’in ablukaya alınması, ona ait medya organlarının kapatılması, terörist olarak ilan edilmek suretiyle tüm mal varlığına el konulması ise bu planın ikinci maddesidir. Nitekim Suudi rejim ve BAE bu amaçla ilgili olarak başta el-Cezire televizyonu olmak üzere onlarca Katar internet sitesini ulaşıma kapattılar.

Siyonist rejimin Gazze şeridine saldırısı, Mısır’ın karasal müdahalesi, Arabistan veliahdi Muhammed bin Nayef’in veliahdlikten azledilmesi ve yerine Muhammed bin Selman’ın getirtilmesi ve BAE ile siyonist İsrail rejimi arasında ilişkilerin resmen ilan edilmesi bu anlaşmanın diğer maddelerindendir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.