“Boyun Eğmeyeceğiz!”

  • 23 Nisan 2021
  • 314 kez görüntülendi.
“Boyun Eğmeyeceğiz!”

Hamas lideri Heniyye, siyonist İsrail güçlerinin Filistinlilere sert müdahalesine yanıt verdi.

Dün gece de Ramazan ayında Filistinlilere yönelik provokatif adımlar atmaya devam eden siyonist   İsrail güçleri Mescid-i Aksa’da Filistinlilere saldırmıştı. TOMA, ses bombası ve plastik mermiyle teravih namazından çıkan Filistinlilere saldırmıştı. Yerleşimci işgalciler de Filistinlileri taciz etmiş ırkçı sloganlar atmışlardı.

Hamas’tan yaşananlara dair bir açıklama geldi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal altındaki Doğu Kudüs’te çıkan olaylara ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, “Kudüs mücadelesi, bir medeniyet, kimlik ve varoluş mücadelesidir. Ayrıca işgal altındaki bir halkın işgal güçleriyle bir irade mücadelesidir. Kudüs halkını, topraklarını ve kutsal değerlerini savunacağız. Kudüs’ün Arap ve İslami kimliğini somutlaştıracağız. Filistinliler mücadelesinde yalnız değil.” dedi.

Heniyye, “Kutsal şehirde yaşananlar, bu kentin Filistin, Arap ve İslami bir kent olduğunu ve İsrail işgaline ve faşist politikasına boyun eğmesinin mümkün olmadığını vurguluyor.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.