Brucerdi: İran’ın Suriye’deki müsteşarı varlığı Şam’ın izniyledir

  • 05 Ocak 2017
  • 997 kez görüntülendi.
Brucerdi: İran’ın Suriye’deki müsteşarı varlığı Şam’ın izniyledir

İslami Şura Meclis Milli Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Alaeddin Brucerdi, İran’ın Suriye’deki müsteşari varlığının Şam hükümetinin isteği ve koordinasyonu ile yapıldığını ve başka bir ülkenin içişlerine müdahale sayılmayacağını söyledi.

Şam’da temaslarda bulunan Brucerdi, muhabirlere yaptığı açıklamada, ‘’Tüm dünya uluslararası kurallara göre bir ülkenin izni olmadan o ülkeye girmenin o ülkeye tecavüz anlamı taşıdığını bilmektedir’’ dedi.

Brucerdi, ‘’Eğer İran ve Hizbullah Suriye’de müsteşari düzeyde bulunuyorlar ise bu Şam hükümetinin isteği ile olmaktadır. Suriye topraklarını terk etmesi gerekenler izinsiz Suriye topraklarına girenlerdir’’ dedi.

Suriyeli yetkililerle görüşmelerine değinen Brucerdi, ‘’Görüşmeler olumluydu ve ikili ilişkiler konusunda görüşüldü ve görüşmelerde İran milletinin Halep’in kurtarılması ile ilgili tebriklerini onlara ilettim’’ dedi.

İran’ın esas politikalarından birinin bölgede terörizmle mücadele olduğunu ifade eden Brucerdi, Suriye toprak bütünlüğünün İran için özel önem taşıdığını söyledi.

Suriye halkının huzur ve normal hayatına dönmek istediğini belirten Brucerdi, Suriye halkının huzur olduğu takdirde evlerine döneceklerine tüm dünyanın bilmesi gerektiğini ifade etti.

Suriye halkının kaderinin o ülke halkı tarafından oluşması gereğini vurgulayan Brucerdi, Suriye sınırları dışında alınan her hangi bir karar ve Suriye halkının kabul etmediği bir kararın başarılı olmayacağını söyledi.

Brucerdi bölgenin en önemli gereksiniminin güvenlik olduğunu belirtti ve bunun aksine davranmak isteyen her hangi bir girişime karşı gelineceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.