Budapeşte Tahran’la ilişkilerin geliştirilmesini istedi

  • 20 Şubat 2016
  • 796 kez görüntülendi.
Budapeşte Tahran’la ilişkilerin geliştirilmesini istedi
Macaristan dışişleri bakanı İran cumhurbaşkanı yardımcısı ve İran atom enerjisi kurumu başkanı ile yaptığı görüşmede, İran’la başta enerji olmak üzere her alanda ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

İRNA ajansının Budapeşte’den bildirdiğine göre, Macaristan dışişleri bakanı Piter Seyartu dün İran cumhurbaşkanı yardımcısı ve İran atom enerji kurumu başkanı Ali Ekber Salihi ile görüşmesinde, geçen yıl Tahran’a yaptığı ziyareti ve ayrıca Macaristan başbakanının ziyaretine temasla, iki ülke arasında ilişkilerin her alanda geliştirilmesini istedi.

Macaristan dışişleri bakanı, İran’ın zengin doğalgaz rezervlerine sahip olması ve Avrupa’nın enerjide çeşitliliği arttırmaya önem vermesine temasla bu doğrultuda İran’la özellikle de enerji alanında işbirliğine vurgu yaptı.

Sözkonusu görüşmede, İran atom enerjisi kurumu başkanı Salihi de, Macaristan’la her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduklarını belirterek, iki ülke arasında ilişkilerin kökünün geçmişlere dayandığını dile getirdi ve Avrupa ülkeleri arasında Macaristan’la özel ilişkilere sahip olduklarından dolayı da ayrıca memnun olduklarını söyledi.

Ali Ekber Salihi, iki ülkenin siyasi ve iktisadi bir çok alanda kapasitelerine temasla, Macaristan başbakanının İran’a yaptığı ziyaret ve varılan işbirliği anlaşmalarının da iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için bir fırsat olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.