Bugün İran’da Ordu Günü etkinlikleri düzenlendi

  • 18 Nisan 2019
  • 1.224 kez görüntülendi.
Bugün İran’da Ordu Günü etkinlikleri düzenlendi

Bugün 18 Nisan 2019, 29 Ferverdin 1398, İran İslam Cumhuriyeti takviminde Ordu Günü olarak adlandırılmıştır. Silahlı Kuvvetler birlikleri bugün başkent Tahran dahil ülkenin muhtelif noktalarında geçit töreni düzenlediler. Kevser isimli yüzde yüz İranlı savaş uçağı da geçit töreni sırasında uçuştu yaptı. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani geçit töreninde yaptığı konuşmada, ABD’nin Devrim Muhafızları’nı terör listesine almasını sahtekarlık olarak niteledi.

18 Nisan, İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni tarafından Ordu Günü olarak adlandırılmıştır. Bu gün, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu mensubu personelin gösterdikleri fedakarlıkların takdir edildiği gündür.

Bu münasebetler her yıl İran’da Ordu Günü etkinlikleri düzenleniyor. Bu çerçevede bugün İran İslam Cumhuriyeti Ordusu ve Devrim Muhafızları’nin birlikleri başkent Tahran ve ülkenin diğer kentlerinde geçit töreni düzenlediler.

Tahran’da Rahmetli İmam Humeyni Türbesi’nin civarında ordu birlikleri, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Ordu ve Devrim Muhafızları’nın üst düzey yetkililerinin bulunduğu şeref tribünü önünde geçit töreni yaptılar.

Ordu Günü dolaysıyla Tahran’da geçit töreninin düzenlendiği alanın üzerinde tamamen yerli yapım olan Kevser isimli savaş uçağı başarıyla uçuş yaptı. Bu törende 3 adet Saika savaşı uçağı, 3 adet MİG-29 savaşı uçağı, bir adet 707 tanker uçağı, bir adet F-14 savaş uçağı ve bir adet F-14 savaş uçağı uçuş gösterisi yaptılar.

Bu yıl böylece ilk kez yerli yapım olan savaş uçakları 18 Nisan törenine katıldılar.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de geçit töreninde yaptığı konuşmada, sahtekar ABD yönetiminin Devrim Muhafızları’nı terör listesine almasını iğrenç bir girişim olarak niteleyerek, “Devrim Muhafızları ve Silahlı Kuvvetleri’ne hakaret, İran milletine yapılmış hakaret sayılıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında, ABD ve Siyonist rejimin bölgede istikrar, güvenlik, birlik, beraberlik, kardeşlik ve ulusal çıkarların korunmasını istemediklerini belirtti.

Ruhani sözlerine şöyle devam etti: 18 yılından beri Amerikalılar, Afganistan, Irak ve Suriye’den Lübnan, Yemen ve diğer ülkelere kadar bölgeye askeri müdahalelerde bulunarak bölge halkı için sefillik, felaket ve yıkımdan başka bir şey getirmemişler.”

Cumhurbaşkanı, ABD, Siyonist rejim ve bölgedeki uşaklarının bölge milletlerinin Batı Asya’daki terörist olan tüm vekalet güçlerini izmihlale uğratıp,işgal ettikleri topraklardan çıkaracaklarını düşünmediklerini, ancak böyle olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani konuşmasında, İran İslam Cumhuriyeti için önem arzeden şeyin bölge ülkelerinin istikrar, güvenlik ve bağımsızlığı ve terörizmin son bulması olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.