Burhum: Kahire’deki Görüşmelerde Altı Dosya Masaya Yatırılacak

  • 20 Kasım 2017
  • 1.294 kez görüntülendi.
Burhum: Kahire’deki Görüşmelerde Altı Dosya Masaya Yatırılacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kahire’deki uzlaşı görüşmelerine gidecek heyetin oluşturulduğunu, Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri’nin başkanlık edeceği heyette Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Yahya Es-Sinvar, Halil El-Hayye, Hüsam Bedran ve Salah El-Berdevil’in yer alacağını açıkladı.
Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (19 Kasım Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, heyetin Kahire’deki uzlaşı görüşmelerine hazırlık kapsamında oluşturulduğu ifade edildi.
Bildiride, Hamas’ın hareket içinde ve diğer gruplarla görüşmeler yaparak Kahire’de ele alınacak dosyalar konusundaki görüşlerini netleştirdiği belirtildi.
Bildiride ayrıca, Kahire’de masaya yatırılacak dosyaların Filistin Kurtuluş Örgütü, seçimler, güvenlik, toplumsal uzlaşı, genel özgürlükler, milli birlik hükümetinin teşkili olduğu ifade edildi.
Hamas Hareketi, Filistin halkının birlik ve bütünlüğünün sağlanması ve Kahire’deki görüşmelerin başarılı olması için tüm çabaların seferber edilmesi gerektiğini bildirdi.
Hamas’ın bildirisinde güvenlik dosyasının da diğer dört dosyaya eklenmesi dikkat çekerken, Hamas ve Fetih arasında birçok konuda hâlâ çok büyük görüş ayrılıkları olduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.