Burucerdi: Batı, Siyonist rejimin güvenliğini temin etme peşindedir

  • 18 Ağustos 2016
  • 754 kez görüntülendi.
Burucerdi: Batı, Siyonist rejimin güvenliğini temin etme peşindedir

İslami Şura Meclisi Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu Başkanı Alaeddin Brucerdi, ABD ve müttefiklerinin stratejik politikasının Müslümanları birbirine düşürmek olduğunu belirterek, ‘’Batı, Siyonist rejimin güvenliğini sağlamak, gayrı meşru menfaatlerine varmak ve İslam Medeniyetinin canlanmasını önlemek istemektedir’’ dedi.

Afrikalı bir gurup din adamı ile Tahran’da görüşen Brucerdi, ‘’Bu politikayla tek mücadele yolu İslam ülkelerinin savunma gücünü arttırmak ve İslam ülkelerinin birliğidir’’ dedi.

İslami Mezhepler ve İlahi Dinlerin birlikte yaşamasının İran İslam Cumhuriyetinin en önemli özelliklerinden olduğunu ifade eden Brucerdi, İran Anayasasında tanınan tüm dini azınlıkların İslami Şura Meclisinde milletvekilleri olduğunu söyledi.

IŞİD ve tekfirci gurupların İslam’da sapmış guruplar olarak nitelendiren Brucerdi, ‘’Batı ve Siyonist rejim terörist ve tekfirci guruplar oluşturarak İslam ümmeti arasında ayrışma yaratma istiyorlar ve maalesef bölgedeki bazı İslami ülkelerde bu politikanın peşinden gitmekte ‘’dedi.

Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’e saldırısına değinen Brucerdi, ‘’Savunmasız ve zayıf bir ülkeye saldırı, kadınlar ve çocukların katledilmesi ve Yemen halkının evinden ve yurdundan edilmesi İslam düşmanları ile aynı hareket etmekten başka mantıklı açıklaması yoktur’’ diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.