Burucerdi: İdib’de teröristler silah bırakmalı

  • 17 Eylül 2018
  • 1.423 kez görüntülendi.
Burucerdi: İdib’de teröristler silah bırakmalı

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Alaeddin Burucerdi, Suriye’nin İdlib eyaleti teröristlerden tamamen temizlenmesi ciddi ve kesin bir zaruret olduğunu, bu eyalette güvenliğin sağlanması gerektiğini belirtti.

İran Muhabirine konu hakkında değerlendirmede bulunan Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Burucerdi, İdlib Suriye’de önemli bir bölge olduğunu ve bir an önce teröristlerden temizlenmesi gerektiğini, böylece yıllardır evini yurdunu terkeden Suriyeli vatandaşların ülkelerine geri dönebileceklerini ifade etti.

İdlib halkı teröristlerin şerrinden kurtarılması gerektiğini vurgulayan Burucerdi, teröristlerin sivil halkı kalkan olarak kullanması ABD ve müttefiklerinin destekleri ile gerçekleştiğini, Amerika ve müttefikleri İdlib’de kimyasal saldırı senaryosunu uygulayarak uluslararası camiayı kandırmaya ve Suriye yönetimine karşı kamuoyu oluşturmaya ve böylece desteklediği teröristlerin İdlib’den atılmalarına mani olmaya çalıştığını vurguladı.

Burucerdi, İdlib eyaleti teröristlerden tamamen temizlenmesi ciddi ve kesin bir zaruret olduğunu, bu eyalette güvenliğin sağlanması gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.