Burucerdi’den Suriye’de işlenen cinayetlere sessiz kalan uluslararası topluma eleştiri

  • 17 Temmuz 2017
  • Burucerdi’den Suriye’de işlenen cinayetlere sessiz kalan uluslararası topluma eleştiri için yorumlar kapalı
  • 1.173 kez görüntülendi.
Burucerdi’den Suriye’de işlenen cinayetlere sessiz kalan uluslararası topluma eleştiri

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Suriye halkının teröristlerin muhasarası altında ve kötü bir buhran içinde kaldığını ama insan hakları savunucusu iddiasında olanların Suriye halkının sorunlarını azaltmak için hiç bir adım atmadıkları ve yardımda bulunmadıklarını söyledi.

Alaaddin Burucerdi, dün Suriye Meclisi Milletvekili Hüseyin Ragıb el’Hüseyin’le Tahran’da görüşmesinde yaptığı açıklamada, ”Suriye halkının teröristler ve hamilerine karşı direniş ve mücadelelerinin onların kirli emellerine ulaşmaları önünde büyük bir set oluşturduğunu” söyledi.

Burucerdi,uluslararası toplumu, Suriye’de teröristlerin işledikleri onca cinayetler karşısında sessiz kalmasından dolayı eleştirirken, ”Amerika ve müttefiklerinin Suriye’de 6 yıldır devam eden ve bölgedeki genel olarak buhranların asıl unsurları ‘ olduğunu söyledi.

Hüseyin Ragıb da, sözkonusu görüşmede, terörizmi ve aşırıcılığı dünya için ciddi bir sorun olarak nitelerken, ”Suriye halkının hiç bir zaman İran İslam Cumhuriyetinin Suriye halkına en zor dönemlerinde yaptığı yardım ve destekleri asla unutmayacağını” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ