Büyük Geri Dönüş Yürüyüşün’de 1 Filistinli şehit edildi

  • 16 Aralık 2018
  • 1.166 kez görüntülendi.
Büyük Geri Dönüş Yürüyüşün’de 1 Filistinli şehit edildi

Filistin sağlık bakanlığı Gazze Şeridi sınırında Filistinlilerin düzenledikleri Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nün 38. haftasında dün siyonist İsrail güçlerinin saldırısında 1 Filistinlinin şehit olduğu ve 46 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinin kuzeyinde bulunan Celezon Filistin Mülteci Kampı yakınlarında düzenlenen gösteriye İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 16 yaşındaki Filistinli çocuk Muhammed Nahla’nın şehit olduğu belirtildi.

Perşembe gününden bu yana İsrail güçlerin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gerçekleştirdiği operasyonlarda şehit olan Filistinli sayısı 5’e yükseldi.

İsrail güçlerinin ayrıca dün işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Ayrım Duvarı ve Yahudi yerleşim birimleri karşıtı protesto düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde de 11 kişi yaralandı.

Dünkü Geri Dönüş Yürüyüşleri’ne yönelik terör rejimi İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu en az 48 Filistinlinin yaralandığı bildiriliyor.

Bilindiği gibi 30 mart’ta başlayan gösteriler her hafta devam ederken bu zamana kadar bu gösterileri kana bulayan terör rejimi saldırısında en az 240 Filistinli şehit olurken en az 25 bin Filistinli de yaralandı.

(Öte yandan İslamî Direniş Hareketi (Hamas) kuruluşunun 31’inci yıldönümünde Filistin’in özgürlüğü, başkenti Kudüs olacak bağımsız Filistin devletinin kurulması ve mültecilerin yurtlarına dönmeleri konularının sürekli ilkelerinin başında olacağını belirterek, bölünmenin sonlandırılması ve ulusal ortaklığın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hamas hareketi kuruluş yıldönümü münasebetiyle dün yaptığı açıklamada, Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerine desteğini sürdüreceğini, yürüyüşlerin ulusal güçlerin belirlediği hedefleri gerçekleştirinceye kadar devam edeceğini hatırlattı.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.