Büyük Şeytan ABD, İran’ı Venezuela’ya petrol satmakla suçladı

  • 15 Mayıs 2020
  • 7.573 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD, İran’ı Venezuela’ya petrol satmakla suçladı

Amerika yetkililerinden biri dün akşam yaptığı açıklamada İran’ı Venezuela’ya benzin ihraç etmekle suçlayarak, Washington’un bu sebepten dolayı İran’a yeni yaptırımlar uygulamak istediğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre adının açıklanmasını istemeyen söz konusu yetkili Reuters’e yaptığı açıklamada Amerika’nın, Venezuela cumhurbaşkanı Nikolas Maduro’nun söz konusu benzin fiyatını altınla ödediğinden emin olduğunu iddia etti.
Bu arada Amerika’nın Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams da gülünç bir iddiada bulunarak İran İslam cumhuriyeti uçaklarının Venezuela’da bir rafinerinin tamiri için gerekli tesisleri taşımanın ardından önemli miktarda altını İran’a taşıdığını iddia etti.
İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyid Abbas Musevi ise birkaç gün önce söz konusu iddiayı reddettiği açıklamasında iddiaların temelsiz ve Amerika’nın Venezuela’ya daha fazla baskı uygulamak doğrultusunda, İran ve Venezuela arasındaki ticari ilişkilere sorun çıkarmak hedefi ile öne sürüldüğünü belirtti.
İran İslam cumhuriyeti ve Venezuela iki bağımsız ülke olarak her zaman Amerika’nın zorba siyasetlerine karşı direnmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.