Calais mülteci kampının boşaltılmasından sonra bölgede kalan çocukların tahliyesine başlandı

  • 02 Kasım 2016
  • 844 kez görüntülendi.
Calais mülteci kampının boşaltılmasından sonra bölgede kalan çocukların tahliyesine başlandı

Fransa’daki Calais mülteci kampının boşaltılmasının ardından konteynırlarda kalan 1500 çocuk ve gencin ülke genelindeki merkezlere dağıtılacağı bildirildi.

“Vahşi Orman” olarak adlandırılan Calais mülteci kampının boşaltılmasından sonra bölgede kalan çocuk ve gençlerin tahliyesine başlandı. Tahliye için 70 otobüsün görevlendirildiği bildirildi.

Fransa’nın Calais kentindeki mülteci kampının dağıtılmasının ardından 18 yaşın altında 1500 kişi konteynırlarda kalmaya başlamıştı.
Fransız haber ajansı AFP’nin Pas-de-Calais Valiliği’ne dayandırdığı haberde ise gençlerin çarşamba gününden itibaren kaldıkları geçici kabul merkezlerinde alınıp otobüslerle Fransa genelinde 18 yaş altındakiler için özel merkezlere götürüleceği belirtilmişti.
Fransız yetkililer pazartesi günü Calais mülteci kampının tamamen yıkılmasına karar verdi. Kuzey bölümündeki kulübeler ise çoktan yıkılmış, geriye sadece küçük bir kilise ve iki küçük cami kalmıştı.

Fransız yetkililer, bir hafta önce kampın boşaltılmasına başladı. Binlerce mülteci ülke genelindeki kabul merkezlerine dağıtıldı. Reşit olmayan mülteciler ise kamp yakınındaki konteynırlara yerleştirilmişti.

Calais mülteci kampının boşaltılmasından sonra bölgede kalan çocukların tahliyesine başlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.