Çeçenistan lideri, saldırılardan Ukrayna ve Türkiye’yi sorumlu tuttu

  • 09 Aralık 2014
  • 1.125 kez görüntülendi.
Çeçenistan lideri, saldırılardan Ukrayna ve Türkiye’yi sorumlu tuttu

Çeçenistan lideri, 4 aralık’ta Grozni’deki saldırılardan, Türkiye’de saklanan Ahmet Umarov’u sorumlu tuttu.

Çeçen lideri Ramazan Kadirov, 4 Aralık’ta Grozni’de yaşanan saldırılardan Türkiye’de saklandığı düşünülen, “savaş lordu” Doku Umarov’un kardeşi Ahmet Umarov’u sorumlu tuttu.

Kadirov, saldırıları Umarov’un planlayıp finanse ettiğini söyledi. Çeçen lider, Rusya’nın Umarov’un Türkiye’den iadesini istemesi gerektiğini kaydetti.

Ramazan Kadirov’a göre, Ahmet Umarov, Grozni’de polis noktasına saldıran 11 militanı kandırdı. Umarov, onlara saldırıdan sonra 400 kişilik başka bir silahlı grubun daha geleceğini söyledi, ancak 11 militan da, herhangi bir yardım gelmeden öldürüldü.

Öte yandan Kadirov, bazı Ukrayna meclisi üyelerini de Grozni saldırısından sorumlu tuttu. Yuri Beryoza, Andrey Levus ve İgor Mosiyçuk hakkında dava açılmasını isteyen Kadirov, bu isimlerin Çeçenistan’a teslim edilmesini talep etti.

Ukrayna’nın doğusundaki Azov Tugayı’nın komutanı olan faşist Radikal Parti üyesi İgor Mosiyçuk, Ukrayna’nın Grozni’deki olayların benzerlerini Kafkasya ve Orta Asya’da da teşvik etmesi gerektiğini söylemişti.

Dnipro-1 isimli tugaya komutanlık yapan Yuri Beryoza ise, 1917 Ekim Devrimi’nden önce Ukrayna topraklarının Grozni’ye kadar uzandığını iddia etmiş ve Grozni’deki insanların Rus kurallarının dışına çıkmaya başladığını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.