Celali: İran ve Irak arasında vizeler kaldırılmalı

  • 20 Kasım 2016
  • 968 kez görüntülendi.
Celali: İran ve Irak arasında vizeler kaldırılmalı

İran İslami Şura Meclisi araştırmalar merkezi başkanı Kazım Celali, İran ve Irak vatandaşlarının karşılıklı ziyaretlerinde vizelerin kaldırılması anlaşmasının yürürlüğünün zaruri olduğunu söyledi.

Kazım Celali, dün Tahran’da Irak meclisi başkan vekili Şeyh Hamudi ile görüşmesinde, iki ülke vatandaşlarının karşılıklı yoğun ziyaretlerinin oranına dikkat çekerek, Irak başbakanı tarafından teklif edilen iki ülke arasında vizelerin kaldırılması planının bir an önce incelenmesi ve yürürlüğe geçmesi gerektiğini söyledi.

Celali, Irak ordusu ve halkını son zamanlarda teröristlere karşı elde ettiği önemli zaferlere işaretle, İran’ın Irak konusundaki tutumunun ve siyasetlerinin, Irak toprak bütünlüğü ile Irak’ın Şiisi, Sünnisi, Kürdü, Arabıyla birlik ve beraberliğinin korunması olduğunu söyledi.

Şeyh Hamudi de sözkonusu görüşmede, İran İslam Cumhuriyetinin Irak halkı ve hükümetine yönelik yardımlarına teşekkür ederek, Iraklı savaşçıların teröristlere karşı her geçen gün daha da zafer kazandığını belirterek, en kısa zamanda Irak’ta teröristlerin tamamen yenilgiye uğrayacaklarını ve ırak topraklarının teröristlerden arındırılacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.