Cenin Yakınlarında Siyonist Yerleşimcilerin Otobüsüne Molotof Atıldı

  • 31 Ağustos 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Cenin Yakınlarında Siyonist Yerleşimcilerin Otobüsüne Molotof Atıldı

Cenin kentinin güneyindeki Ya’bud beldesi yakınlarında kurulu Rehan ve Mevo Dotan Yahudi yerleşkeleri arasındaki bölgede Yahudi yerleşimcilerin otobüsü bu sabah (31 Ağustos Pazartesi) erken saatlerde direnişçilerin saldırısına uğradı.

Ya’bud beldesinin güney yönünde Rehan Yahudi Yerleşkesi’ne doğru ana yolda seyretmekte olan Yahudi yerleşimcilere ait otobüse molotof kokteyli isabet etti ve otobüs alev aldı.

Kaynaklar, işgal güçlerinin eylemin ardından Ya’bud beldesine baskın düzenlediğini, Ebu Şagura Salonu civarında konuşlandığını, Filistinlileri aşağılayıcı davranışlar sergilediğini ve beldenin girişine de barikat kurduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin ayrıca o bölgeden Tulkerem’e giden tek yol üzerindeki Mevo Dotan askeri kontrol noktasını da kapattığı, trafiği engelleyerek geniş çaplı arama başlattığı ifade edildi.

Kaynaklar ayrıca, işgal güçlerinin Ya’bud beldesindeki El-Melul Mahallesi’ne baskın düzenlediğini ve vatandaşların hareketlerini takip ettiğini bildirdi.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilere yönelik her taşlı ve molotoflu saldırının ardından Ya’bud beldesinin topluca cezalandırmaya maruz kaldığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.