Cevad Zarif: Avrupa güvenliğinin temini için bedel ödemelidir

  • 24 Kasım 2018
  • 1.315 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Avrupa güvenliğinin temini için bedel ödemelidir

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Avrupa için güvenliğin sağlanmasının önemine vurgu yaparken,”Şimdi Avrupa’nın güvenlik için bedel ödeme zamanıdır” dedi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, twitter hesabından mesaj yayınlayan İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, ”AB, ilişkileri konusunda Amerika’nın onaylamadığı diğer ülkeler konusunda AB’ye dikteyi isteyip istemediğine karar vermelidir. Nükleer anlaşma (KOEP) Avrupa’nın güvenliğinin lehinedir ve şimdi Avrupa bunun için bedel ödemelidir’ dedi.

Bilindiği gibi ABD Başkanı Donald Trump, 8 mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, nükleer anlaşmadan çekildiğini bildirmiş ve Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımlarının yeniden başlayacağını bildirmiş ve bu yaptırımların birinci aşaması 7 ağustos ve ikinci aşaması da 5 kasım’da yürürlüğe girmiştir.

Bu arada, İran ve Avrupa, son haftalarda Amerika Birleşik Devletleri’nin bu uluslararası anlaşmadan çekilmesinin ardından bir anlaşmayı sürdürmek için görüşmelere başladılar. Avrupa, yaptırımlarla mücadele çerçevesinde bir destek paketi üstleneceğine söz verdi. İran İslam Cumhuriyeti, Avrupa ülkeleri tarafından sağlanan paketin İran milletinin nükleer anlaşmadan doğan haklarını garanti altına alınmasını beklediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.