Cevad Zarif, Ekvador ile tüm alanlarda ilişkilerin gelişmesini vurguladı

  • 04 Ağustos 2017
  • 1.018 kez görüntülendi.
Cevad Zarif, Ekvador ile tüm alanlarda ilişkilerin gelişmesini vurguladı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, Ekvador Cumhurbaşkanının özel temsilcisi ve o ülke içişleri bakanı Sezar Navos ile yaptığı görüşmede iki ülkenin ekonomik, güvenlik, çoklu ve uluslararası düzeyde işbirliğine vurgu yaptı.

Zarif, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yarın İslami Şura Meclisinde düzenlenecek ikinci dönem yemin törenine katılmak için Tahran’da bulunan Navos ile görüşmesinde iki ülkenin teknoloji, enerji, mesken ve bankacılık alanlarında iyi işbirliği imkanları bulunduğunu ve ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesini istedi.

Navos da iki ülke ilişkilerinin geçen seneki Zarif’in ziyareti sonrası gelişmekte olduğunu belirterek, Tahran’da ticari bir büro açtıklarını ve çeşitli alanlarda İran ile işbirliği istediklerini söyledi.

Taraflar görüşmede uyuşturucu ile mücadelede tecrübe paylaşımına ve eğitimi hususuna vurgu yaptılar.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yemin töreninde 8 ülke Cumhurbaşkanları, 19 Meclis Başkanı, 9 Cumhurbaşkanı Yardımcısı veya Başbakan, 7 Meclis Başkan Yardımcısı, 11 Dışişleri Bakanı ve 35 özel temsilci katılacaktır.

Törene ayrıca 12 Dışişleri Bakan yardımcısı, 6 Parlamento dostluk gurubu başkanı ve iki parlamento dış ilişkiler komisyon başkanı katılacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.