Cevad Zarif, Nijerya’dan Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılmasını istedi

  • 29 Temmuz 2016
  • 808 kez görüntülendi.
Cevad Zarif, Nijerya’dan Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılmasını istedi

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Nijerya cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanıyla yaptığı görüşmede, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin serbest bırakılmasını istedi.

İran heyetinin Nijerya ziyaretinde yer alan Camiatül Mustafa (S) kurumunun temsilcisi Ali Fellah Zerrumi, yaptığı açıklamada, İran dışişleri bakanı Zarif’in Nijerya cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanı ile görüşmesinde, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin sağlık durumundan dolayı duyduğu kaygıyı dile getirdiğini ve onun bir an önce serbest bırakılmasını istediğini ve bütün İslami fırkaları vahdetin sağlanmasına davet ettiğini söyledi.

İSNA’nın haberine göre, Ali fellah Zerrumi, İran dışişleri bakanı Zarif’in, İbrahim Zakzaki’nin serbest bırakılmasının kesinlikle Nijerya’da Boko Haram gibi aşırılık yanlısı gruplarla mücadelede etkisinin olacağını söylediğini bildirdi.

Zarif, Şeyh İbrahim Zakzaki’nin sağlığından dolayı kaygısını bildirirken onun sağlık açısından bir an önce tedaviye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bilindiği gibi Nijerya’nın tanınmış İslam alimlerinden Şeyh İbrahim Zakzaki, ordu ve emniyet güçlerinin 13 aralık 2015 tarihinde evine ve Hüseyniye’ye düzenlediği saldırıda tutuklanarak cezaevine götürülmüştü. Sözkonusu saldırı sırasında çok sayıda Nijeryalı müslüman öldürülmüş ve yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.