Cevad Zarif, Pakistan başbakanı ile görüştü

  • 25 Mayıs 2019
  • 1.962 kez görüntülendi.
Cevad Zarif, Pakistan başbakanı ile görüştü

İran dışişleri bakanı Zarif ve Pakistan başbakanı İmran Han, iki ülke ilişkilerinin çeşitli alanlarda gelişmesi gerektiğini bildirdiler.

Pakistan’da temaslarda bulunan İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İslamabad’da Pakistan başbakanı İmran Han ile görüşmesinde; ”başta İran’ın Çabehar limanı ile Pakistan’ın Gwadar limanı arasında irtibatın sağlanmasının iki ülkenin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini’ söyledi.

İmran Han da,  nisan ayında İran’a yaptığı ziyarete temasla, İran’la başta bölgenin barış ve güvenliğinin sağlanması dahil her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

İran-Pakistan sınırlarındaki işbirliğinin gelişmesine de temas eden Pakistan başbakanı, İran-Pakistan sınırlarının güvenliğine çok büyük önem verdiklerini bildirdi.

İran dışişleri bakanı ayrıca Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve Pakistan genel kurmay başkanı Kamer Cavid Baceva ile de görüştü.

Sözkonusu görüşmelerde taraflar, İran ve Pakistan arasında bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.