Cevad Zarif: Trump, nükleer anlaşmadan son derece rahatsız

  • 06 Şubat 2018
  • 861 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Trump, nükleer anlaşmadan son derece rahatsız

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikan başkanı Trump’ın, nükleer anlaşmadan son derece rahatsız olduğunu belirterek, ”Trump, bu anlaşmayı yok etmek için bir yol bulma peşinde” dedi.

Muhammed Cevad Zarif, dün gece İRİB Kanal2’de katıldığı haber programında, Amerika’nın İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşma karşısında taahhütlerini yerine getirmediğini belirterek, ”Trump’ın yaptıkları aslında tahmin ediliyordu’ dedi.

İran dışişleri bakanı, nükleer anlaşma karşısında Amerika’nın hüsnü niyet içinde olması gibi bir beklentilerinin hiç bir zaman olmadığını da söyledi.

Zarif, her zaman İran halkına dayandıklarını belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin bölgenin en güvenli ülkesi olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı, bölgenin çoğu ülkelerindeki güvensizliğe işaret ederek, ”güvenliğin sağlanmasında iki görüş vardır ve bunlardan biri İran’ın bakışıdır ve o da, güvenlik halkın katılımıyla ve varlığıyla sağlanır ve o da elbette seçimler ile olur ve halk sandık başına gider ama diğer görüşte böyle bir şey yoktur. Bölgenin çoğu ülkeleri güvenliği ülke dışından satın almaya çalışırlar” dedi.

İran dışişleri bakanı Zarif, Arabistan’ın terörist grupları donatma, destekleme ve bölgede güvensizlik çıkarma dahil olmak üzere bir takım girişimlerine de işaretle; ”Arabistan’ın yanlış ferman üzerine bölgeye müdahil olmuştur’ dedi.

Zarif, ayrıca Arabistan’ın başta Yemen olmak üzere bölge ülkelerine karşı düşmanca siyasetlerine temasla, bu durumun Arabistan aleyhinde nefretten başka bir sonuç vermeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.