Cevad Zarif’den BM genel sekreterine Yemen konusunda mektup

  • 14 Kasım 2017
  • 1.260 kez görüntülendi.
Cevad Zarif’den BM genel sekreterine Yemen konusunda mektup

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, BM genel sekreteri Antonio Guterres’e yazdığı mektupta, Suudi rejiminin Yemen’e saldırısı ve muhasarasından dolayı Yemen’in vahim ve kaygı verici durumda bulunduğuna dikkati çekti.

İRNA’nın haberine göre, Zarif, mektubunda Yemen’e yönelik devam eden 30 aylık saldırıların  neticesinin, başta kadın ve çocuklar olmak üzere  binlerce insanın can vermesi, bu ülkenin alt yapısının büyük oranda tahrip edilmesi ve hastane, okul, cadde,  elektrik santralleri  gibi hizmet birimlerinin yıkılması ve Yemen halkının  sıradan ihtiyaç maddelerine ulaşmalarının engellenmesi olduğunu bildirdi.

Zarif, Suudi rejimi ve müttefiklerince Yemen’e uygulanan ambargodan dolayı bu ülkenin halkının sıkıntılarının daha da arttığını belirterek, uluslararası kuruluşlardan  Yemen aleyhindeki bu ahmakça savaşa ve Yemen’deki buhrana son verilmesi için çaba göstermelerini istedi.

İran dışişleri bakanı, İran İslam Cumhuriyeti olarak her zaman Yemen buhranının ancak siyasi yolla çözümlenebileceğini bildirdiklerini belirterek, bu doğrultuda bütün grupların ve partilerin yer alacağı milli uzlaşı hükümetinin kurulması, dış ülkelerin Yemen’in içişlerine müdahale etmemeleri gerektiğini bildirdi.

Suudi rejimi, Yemen’in firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek için mart 2015’ten bu yana Yemen’e yönelik saldırılarını sürdürürken diğer taraftan da, bu ülkeye havadan, karadan ve denizden ambargo uyguluyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.