Ceyşul İslam Teröristlerinin Önde Gelen Liderlerinden Rıza El Hariri, Öldürüldü

  • 15 Ağustos 2017
  • 1.351 kez görüntülendi.
Ceyşul İslam Teröristlerinin Önde Gelen Liderlerinden Rıza El Hariri, Öldürüldü

Genel olarak Şam kırsalının Doğu Ğuta Bölgesinde varlık gösteren ‘Ceyşul İslam’ (İslam Ordusu) adıyla bilinen radikal terör örgütünün başlıca elebaşlarından ‘Ebu Abdullah el Hüseyni’ lakaplı Rıza el Hariri’nin öldürülmesi ardından bölgede söz konusu terör örgütü ile diğer terör örgütleri arasında yeniden şiddetli çatışmaların başlaması bekleniyor.

İki gün önce Doğu Ğuta’nın Neşşabiye Beldesi yakınlarında yardımcısı ‘Ebu Talal el Mesalima’nın araçlarına yerleştirilen bomba düzeneğinin patlamasıyla Hariri ölmüş, Mesalima ise ağır yaralanmıştı.

Ceyşul İslam’ın ikinci adamı olarak bilinen Dera asıllı Hariri’nin suikast ile öldürülmesi ardından terör örgütü buna katı bir cevap vermekle tehdit etti.

Ceyşul İslam son olarak bölgede bulunan bir diğer terör örgütü ‘Feylak el Rahman’ (Rahman Lejyonu) adlı çeteleri; kendisine saldıran Nusra Cepheli teröristlerin yolunu açma ve onlara kolaylık sağlamakla suçladı.

Dera kırsalından olan Hariri ve Mesalima Ceyşul İslam saflarında bir dizi önemli mevkide bulunurlarken, Hariri’nin son olarak örgütün ikinci ve hatta fiili olarak birinci elebaşı olduğu biliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.