Cihangiri ile Yunanistan Başbakanı, basın toplantısında konuştu

  • 08 Şubat 2016
  • 875 kez görüntülendi.
Cihangiri ile Yunanistan Başbakanı, basın toplantısında konuştu
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, Yunanistan Başbakanı’nın İran ziyaretinde, iki ülke arasında önemli işbirliği zeminlerinin tanımlandığını ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri bugün Yananistan Başbakanı ile Tahran’da katıldıkları ortak basın toplantısında, petrol, doğalgaz, enerji, petrokimya, deniz, karayolu taşımacılığı, gemicilik, turizm, bilim, kültür ve teknoloji alanlarında işbirliği ve bankacılıkla ilgili sorunlar ve iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi önündeki engellerin bertaraf edilmesi gibi konuların ikili görüşmede ele alındığını ifade etti.

Cihangiri, terörizm tehdidi başta olmak üzere bölgesel meselelerin de bu görüşmede ele alındığına işaretle, imzalanan anlaşmalarla İran ve Yunanistan ilişkilerinde her alanda ciddi dönüşüm yaşanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, İran ve Yunanistan’ın doğu ve batıdaki uzun tarihi geçmişi ve medeniyete sahip iki ülke olarak dünyada şiddetin durdurulması ve sürdürülebilir barışın tesisi için önemli rol ifa edebileceğini ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Alexios Tsipras da, İran’ın bölgede terörizmle mücadele rolünü oldukça önemli olarak niteledi, İran’ın istikrarsızlık yaşandığı bölgede istikrar sağlayabileceğini belirtti.

Tsipras, İran İslam Cumhuriyeti ile işbirliğinin stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, bugün iki ülke ilişkilerindeki uzun durgunluğun ardından bugün geleceğe doğru adım atma fırsatı sağlandığını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı ve Yunanistan Başbakanı’nın katılımıyla ikili işbirliği geliştirme yolları haritası, siyasi işbirliği anlaşması ve siyasi vize uygulamasının iptaline ilişkin belge iki ülke yetkilileri tarafından imzalandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.