Cihangiri: İranlı sınır muhafızlarını şehit edenler, cezandırılacak

  • 27 Nisan 2017
  • 1.031 kez görüntülendi.
Cihangiri: İranlı sınır muhafızlarını şehit edenler, cezandırılacak

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, bir grup İranlı sınır muhafızının ülkenin doğusunda yer alan Sistan ve Belucistan vilayetine bağlı “Mircave” bölgesinde silahlı teröristlerce şehit edilmesini, “insanlık dışı bir cinayet” olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, bugün yayınladığı mesajında 10 İranlı askerin Mircave bölgesinde şehit olmasından dolayı taziyede bulunarak, vatan haini ve bağımlı teröristlerin insanlık dışı ve hain girişimleriyle İran İslam Cumhuriyeti’nin terörle mücadeledeki dik ve kararlı duruşuna zarar veremeyeceklerini, bunu saldırıyı yapanların yanına kâr bırakmayacaklarını bilmeleri gerektiğini kaydetti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani de, sözkonusu hain saldırıyı kınayarak, İranlı kahramanların ülkenin sınırlarını bu tür kör saldırılara rağmen iktidarla korumaya devam edeceklerini ve kimseye ülke güvenliğini bozmaya izin vermeyeceklerini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de yaptığı açıklamada, 10 İranlı sınır muhafızının şehit olmasıyla sonuçlanan bu olayı diplomatik kanallardan takip edeceklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.