Çin: UAEA Yönetim Kurulu kararı KOEP’in uygulamasını tehlikeye atar

  • 20 Haziran 2020
  • 7.444 kez görüntülendi.
Çin: UAEA Yönetim Kurulu kararı KOEP’in uygulamasını tehlikeye atar

Çin’in Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı-UAEA temsilciliği Yönetim Kulunu’nun İran ile ilgili kararından derin üzüntü duyduğunu belirterek, bu kararın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) uygulanmasını tehlikeye attığını bildirdi.

Çin’in Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı-UAEA  Temsilciliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, karardan dolayı temsilciliğin derin üzüntüleri belirtilerek, kararın KOEP’in uygulamasını tehlikeye attığı ifade edildi.

Çin’in UAEA temsilcisi Wang Gun dün yaptığı açıklamada Amerika’nın İran nükleer dosyası ile ilgili gerginliklerin artmasının başlıca sorumlusu olduğunu belirtti.

Çinli yetkili mevcut durumun ana temelinde Amerika’nın tek taraflı ve zorba tutumunu ve o ülkenin KOEP’ten ayrılması ve İran aleyhine azami baskı uygulamasının yattığını söyledi.

İran’ın UAEA Daimi Temsilcisi Kazım Garipabadi, oylama sonrası yaptığı açıklamada, İran’ın üye ülkeler arasında UAEA’ya en üst düzeyde denetim imkanları verdiğine ve müfettişlere yılda 33’ten fazla ek erişim imkanı sağladığına dikkati çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.