Cizan’da Suudi koalisyon İHA’sı imha edildi

  • 16 Ağustos 2019
  • 688 kez görüntülendi.
Cizan’da Suudi koalisyon İHA’sı imha edildi

Yemen ordusu ve halk güçleri dün gece Cizan’da saldırgan Suudi koalisyonuna ait casus İHA’sını imha etti.

İRNA ajansının haberine göre, Yemen ordusunun açıklamasında sözkonusu  Suudi casus İHA’sının Cizan’ın Cebel El-dud bölgesinde imha ettikleri belirtildi.

Yemen ordusu, Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik saldırılarının başlamasından şimdiye saldırganlara ait onlarca casus İHA’sını imha etmiştir.

Yemen’den ulaşan bir başka haberde ise,  Yemen ordusu ve halk güçleri dün   Asir ve Cizan’da Suudi koalisyon güçlerine yönelik düzenledikleri operasyonlarda saldırganlardan 30’unu etkisiz hale getirdiler.

Yemenli bir kaynak yaptığı açıklamada, Cebel gis  ve Cizan’da  22, Aleb bölgesinde ise  8 Suudi işbirlikçinin öldürüldüğünü belirtti.

Yemen askeri enformasyon  üssünden yapılan açıklamada ise, Yemen güçlerinin Suudi koalisyon güçlerine ait bir kaç üssü El Zohre çevresinin Hob el Şaif bölgesinde ele geçirdikleri belirtildi.

Öte yandan Yemen  Ensarullah hareketi üyesi Muhammed El Bahiti de yaptığı açıklamada, Yemenli güçlerin saldırganların ülkelerine yönelik saldırı ve muhasarasına karşı ülkelerini tüm güçleriyle savunduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.