Cumhurbaşkanı Ruhani: İran İslam Cumhuriyeti Düşmanlarının Komplolarını Alt Edeceğiz

  • 26 Haziran 2018
  • 1.783 kez görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Ruhani: İran İslam Cumhuriyeti Düşmanlarının Komplolarını Alt Edeceğiz

İran Yargı Erki Genel Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam İnkılabının zaferinden sonra Amerika’nın İran aleyhindeki komplolarına temasla, İran halkı ve devletinin tam bir şuur ve bilinç içinde düşmanların tüm komplolarını geride bırakacağını söyledi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Yargı Erki Genel Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 11 Eylül saldırılarına işaret ederek, “İslami düzen ile milletimizin uyanıklığı bizim yeni bir komploya sürüklenmemizi engellemiş oldu. Afganistan’a savaş dayatıldı; son haftalara dek İran ile Irak’a saldırı yapma konusunda daha net bir karar verilmemişti ancak sonunda Irak’a saldırı düzenlediler” ifadelerinde bulundu.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: Bunun ardından da yepyeni bir komplo tasarlayarak İran’ın nükleer enerji dosyası üzerine odaklanıp çeşitli ithamlarda bulundular. İran hakkında 7’inci fasıl uygulamasını başlatmaya çalıştılar; her şey hazırdı. Ama yine düzenimizle halkımızın uyanıklığı devreye girdi ve tüm bu uğraşları sonuçsuz kıldı.

Trump’ın nükleer anlaşmadan çekildiğine de değinen İran Cumhurbaşkanı, “Trump’ın anlaşmadan çekilmesi ise bu ülkenin son ve aynı zamanda da en kötü seçeneğiydi ve sadece birkaç ufak ülke tarafından desteklendi. Bizim yaptıklarımız neticesinde ABD yaptığı girişimi sonucu ağır bedeller ödemek zorunda kaldı” diye konuştu.

Hasan Ruhani sözlerine şunları da ekledi: Amerika anlaşmadan çekildiği gecenin hemen ertesi gün bizim de çekileceğimizi düşünüyordu ve böylece dosyamızı BM Güvenlik Konseyi’ne gönderip tüm ülkeler tarafından yaptırıma maruz bırakmamızı planlıyordu. Fakat şimdi biz siyasi açıdan birer zafer konumundayız. ABD bu sefer de başka yollara baş vurarak İran milletinin gücü ile direnişini kırmaya çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.