Dahbur: “Meclisin Devreden Çıkarılması Polisin Aşırı Gitmesine Neden Oldu”

  • 27 Şubat 2015
  • 699 kez görüntülendi.
Dahbur: “Meclisin Devreden Çıkarılması Polisin Aşırı Gitmesine Neden Oldu”

Filistinli milletvekili İbrahim Dahbur, Filistin Meclisi’nin tamamen devreden çıkarılmasının polis üzerindeki yasal denetlemenin tamamen kalkmasına neden olduğunu, bunun da polisin çizgileri aşmasına ve hukuka aykırı uygulamalara başvurmasına yol açtığını ifade etti.

Değişim ve Islah Grubu’ndan Filistin Meclisi üyesi olan İbrahim Dahbur, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Güvenlik organları üzerinde yasal denetleme sağlamaktan birinci derecede sorumlu olan organ Filistin Yasama Meclisi’dir. Biz, meclisin bu konudaki sorumluluğunu yerine getirebilmesi için toplantılar düzenlemesini ısrarla ve tekrarla birçok kez talep ettik. Filistinli seçmenin isteklerini yerine getirmesi ve gerekli yasal düzenlemeleri yapabilmesi için bu toplantıları yapması gerekiyordu. Filistin Anayasası’nın kendisine sunduğu hakları koruması da bu şekilde mümkün olabilecekti.”

Milletvekili Dahbur açıklamasında siyasi tutuklamalar konusuna da değinerek, bu sorunun çözülmesi için Filistinli tüm grupların ve oluşumların birlikte hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Katı baskı yönetiminin katı bir bozulmaya neden olacağını vurgulayan Dahbur, siyasi iktidarın ve güvenlik mekanizmasının hukuk ölçülerine riayet etmeyerek aşırı gittikleri ülkelerin bu kurumların üzerinde herhangi bir denetlemenin bulunmadığı ülkeler olduğuna dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.