Dareyya Suriye ordusunun kontrolüne geçti

  • 28 Ağustos 2016
  • 895 kez görüntülendi.
Dareyya Suriye ordusunun kontrolüne geçti

Suriye askeri kaynakları, Şam yakınlarında yer alan ve geçmişte teröristlerin önemli üslerinden biri olarak bilinen Dareyya kentinin yeniden Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdiler.

Suriye güvenlik kaynakları, kentin 4 yıldır muhasara altında olduğunu ama şimdi tamamen Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini artık kentte terörist unsurların bulunmadığını bildirdiler.

Suriye televizyonu da, Suriye ordusuna bağlı  askeri araçların kentin içinde devriye gezdiğini gösterirken,   sözkonusu kent 2011’de Suriye yönetimi aleyhinde isyanların merkezine dönüştüğü  ilk yerlerden olma özelliğine sahip ve teröristlerin de o dönemde önemli merkez olarak kullandıkları bir kent.

Suriye buhranından önce 70 bin nüfusa sahip sözkonusu kentin  çatışmalar ve bombardımanlardan dolayı adeta virana olduğu bildiriliyor.

Bu arada bir güvenlik yetkilisi kentte daha önce rehin alınan 18 askerden 9’unun serbest bırakıldığını bildirdi.

(Öte yandan SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; hava güçlerinin  Homs İline tabi Tedmur kırsalının doğusunda IŞİD terör örgütüne tabi toplanma yerleri ve hareket eksenlerine karşı hava operasyonları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kaynak; operasyonlarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış, bir kısmı da zırhlı araçlarının yükleriyle birlikte tamamen imha edildiğine dikkat çekti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.