Demokratlar, kongre’de Trump’a gensoru verilmesini istedi

  • 16 Kasım 2017
  • 1.003 kez görüntülendi.
Demokratlar, kongre’de Trump’a gensoru verilmesini istedi

Amerikan temsilciler meclisinin 6 üyesi ABD başkanı Trump’a karşı gensoru verilmesini talep ettiler.

NPTN televizyonunun bildirdiğine göre Trump hakkındaki gen soru tasarısında, Trump adaletin icrasını engellemek ve yargı gücünün bağımsızlığını ihlal etmekle suçlanıyor.

Bu tasarıyı hazırlayan demokrat milletvekili Steve Cohen, cumhuriyetçilerden de bazı temsilcilerinin kendilerine bu konuda destek verdiğini bildirdi.

Öte yandan ABD Senatosu’nda 40 yılın ardından ilk kez bir ABD Başkanı için “nükleer yetki” tartışması yaşandı.

Konu gündeme ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde düzenlenen oturumda geldi. Komisyonun gündemi ABD Başkanı’nın başka bir ülkeye yönelik nükleer güç kullanma emri verme yetkisiydi.

ABD Başkanı’nın nükleer yetkilerinin Kongre’de en son 40 yıl önce Sovyetler Birliği ile yürütülen Soğuk Savaş döneminde incelemeye alınmıştı. Kongrede bu konu için yapılan son oturum Mart 1976’da yapılmıştı.

Senato Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Connecticut Senatörü Demokrat Chris Murphy,  ABD Başkanı Donald Trump hakkında sert bir konuşma yaptı:

“ABD Başkanı’nın oldukça dengesiz ve değişken olmasından endişeliyiz. Onun karar verme süreci hayalperest ve ABD ulusal çıkarları dışında bir nükleer silah saldırı emri verebilir.”

Komite Başkanı Tennessee Senatörü Cumhuriyetçi Bob Corker da Kongrede birçok temsilcinin Trump’ın öngörülemez davranışları yüzünden zaman zaman endişelendiğini ancak nükleer silah kullanma yetkisi konusunun oldukça hassas bir şekilde konuşulması gerektiğini dile getirdi.

Corker Ekim ayında yaptığı bir açıklamada Trump’ın ABD’yi 3. Dünya Savaşına doğru sürüklediğini savunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.