Dera kırsalında teröristlerden bazıları Suriye ordusuna teslim oldu

  • 21 Temmuz 2018
  • 1.256 kez görüntülendi.
Dera kırsalında teröristlerden bazıları Suriye ordusuna teslim oldu

Suriye’nin güneyinde yer alan Dera kırsalında iki kasabadaki tekfirci teröristlerden bazıları daha ordu güçlerine teslim oldu.

SANA haber ajansının haberine göre, Dera’nın kırsalındaki Mozirib ve Yahude beldelerinde teslim olan bu unsurlar, silahlarını da teslim ettiler.

Öte yandan Suriyeli askeri bir kaynak Dera ve Kunaytra il idari sınırlarının birleştiği bölgede uzlaşmayı reddeden ve dış güçlere bağlı radikal teröristlere karşı yoğun ve nitelikli operasyonların devam ettiğini belirtti.

Operasyonlarda teröristlerin sayı ve ekipmanlarıyla oldukça ciddi kayıplara uğratıldıklarına dikkat çeken askeri kaynak; ordu birliklerimizin ezici zaferleri karşısında teröristlerin büyük bir çöküş ve dağılma yaşadığına vurgu yaptı.

Askeri kaynak, nitelikli ve hızlı operasyonlar neticesinde stratejik öneme sahip Doğu ve Batı Tel Ahmar tepelerinin yanı sıra Resm el Ktayş, Resm el Zaviye, Ayn el Ziyvan, Ayn el Abd, Kevdana ve Asbah beldelerinin terörden temizlenip halkın can ve mal güvenliğinin sağlandığına dikkat çekti.

Ordu birliklerinin terörden kurtarılan beldelerde arama tarama operasyonu başlattıklarını ifade eden kaynak; buna eş zamanlı olarak terör nedeniyle tehcir edilen vatandaşların evlerine dönüşleri ve bu beldelerde bulunan vatandaşların temel gereksinimlerinin karşılanmasında kolaylık sağladıklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.