Dev şirketlerden İran’ın petrol ihalesine yoğun katılım

  • 11 Haziran 2017
  • 1.206 kez görüntülendi.
Dev şirketlerden İran’ın petrol ihalesine yoğun katılım

İran Petrolü Mühendislik ve Geliştirme Şirketi Genel Müdürü, Azadegan petrol sahasıyla ilgili yaptığı açıklamalarda dev uluslararası şirketlerin İran’ın ihalelerine katıldığını bildirdi.

İran Petrolü Mühendislik ve Geliştirme Şirketi Genel Müdürü Nureddin Şehnazizade, Azadegan petrol sahasını geliştirme projesi üzerinde 8 şirketle gizlilik anlaşmasına imza atıldığını açıklayarak, “Bu şirketlerden bazıları Azadegan petrol sahasıyla ilgili yaptıkları araştrıma raporlarını sundu. Diğer şirketler ise araştırma sürecini tamamlıyor” ifadesini kullandı.

Azadegan petrol sahasını geliştirme projesiyle ilgili açılacak ihaleye işaret eden Şehnazzade, bu ihaleye Japonya’dan Inpex, İngiltere’den Shell, Fransa’dan Total, Malezya’dan Petronas, İtalya’dan Eni ve Çin’den CNPC gibi enerji şirketlerinin ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Azadegan petrol sahasını geliştirme projesinin ilk aşamasında gündelik 320 bin varil petrol üretiminin planlandığını belirten İranlı yetkili, bu sürecin ikinci aşamada da aynen takip edileceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.