Deyrezzor’da bir bölge daha işgalden kurtarıldı

  • 22 Ekim 2017
  • 1.202 kez görüntülendi.
Deyrezzor’da bir bölge daha işgalden kurtarıldı

Suriye ordu birlikleri ülkenin doğusundaki ilerlemelerinin devamında bir noktayı daha IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarmayı başardı.

Askeri bir kaynak; ordu birliklerinin dost ve müttefik güçlerle işbirliği içinde Deyrezzor’da IŞİD’e karşı sürdürdükleri operasyonlarda Fırat Nehrinin doğu yakasında bu radikal teröristlere karşı nitelikli yoğun operasyonlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaynak operasyonlarda radikal teröristlerin beşeri ve askeri ciddi kayıplara uğratılmaları ardından Haşşam Beldesinin kurtarılıp ordu kontrolüne geçtiğine dikkat çekti. Operasyonlarda radikal teröristlere ait birçok aracın da imha edildiğini ifade eden kaynak; IŞİD’in vatandaşların evlerine, yollara ve kamu mülklere yerleştirdikleri mayın ve bubi tuzaklarını etkisizleştirme operasyonu başlatıldığını söyledi.

Suriye birlikleri Huveycet Sakir Bölgesinde de IŞİD’i beşeri ve ekipman açısından ciddi kayıplara uğrattıklarını belirten askeri kaynak; teröristlere ait bir dizi siper ve karargahın yok edilmesi ardından bölgede önemli mevkilerin ordu kontrolüne geçtiklerine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.