Direniş Grupları Batı Yaka’da İşgalcilere Misilleme Yapılmasını İstedi

  • 01 Şubat 2019
  • 1.631 kez görüntülendi.
Direniş Grupları Batı Yaka’da İşgalcilere Misilleme Yapılmasını İstedi

Gazze’deki direniş grupları, Batı Yaka’daki özgür devrimcilerden işgalcilerin Filistin halkına yönelik cinayetlerine sarsıcı bir şekilde misillemede bulunmalarını istedi.

Filistinli direniş grupları, bugün (31 Ocak Perşembe) konuyla ilgili yayınladıkları ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, 16 yaşındaki Semah Mübarek’in şehit edilmesinin işgalcilerin cinayetlerine eklendiğini söyledi.

Direniş grupları, işgalcilerin cinayetlerinin direniş meşalesini alevlendireceğini ve işgalden kurtulmanın yolunun her alanda direnişi ve intifadayı tırmandırmak olduğunu belirtti.

Filistinli direniş grupları, Batı Yaka’da Fetih’e bağlı güvenlik birimlerini işgal güçleriyle yürüttükleri güvenlik koordinasyonuna son vermeye ve Filistin halkını koruma görevini yerine getirmeye davet etti.

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinden elini direnişin üstünden çekmesini isteyen gruplar, söz konusu güvenlik güçlerinin görevlerinin Siyonist gaspçıların Filistin halkına zulmetmesini engellemek olduğunu hatırlattı.

Filistinli direniş grupları ayrıca, Filistin halkının da diğer halklar gibi kendi toprakları üzerinde özgürce ve onuruyla yaşama hakkı olduğuna dikkat çekti.

Gazze’ye liman inşa edilmesini isteyen direniş grupları, karada ve denizde Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında gerçekleştirilen gösterilerin amacına ulaşıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

Arap Birliği’ne, İslam İşbirliği Teşkilatı’na ve uluslararası çevrelere seslenen gruplar, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın vakit geç olmadan kaldırılmasını sağlamaları çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.