Dışişleri bakanlığı müsteşarı: Nükleer anlaşmanın gözden geçirilmesinin uluslararası meşruiyeti yoktur

  • 14 Ocak 2017
  • 942 kez görüntülendi.
Dışişleri bakanlığı müsteşarı: Nükleer anlaşmanın gözden geçirilmesinin uluslararası meşruiyeti yoktur

İran dışişleri bakanlığı müsteşarı Murtaza Sermedi, Nükleer anlaşmanın İran ve Amerika arasında olmadığını ve bundan dolayı da bir tarafın bu konuda karar veremeyeceğini söyledi.

Dışişleri bakanlığı müsteşarı Murtaza Sermedi, dün Tahran’da bir grup basın mensubuna yaptığı açıklamada,  Trump’ın dışişleri bakanı adayı gösterdiği Rex Tillerson’ın,  nükleer anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesine dair açıklamasına  işaretle, bu tür bir görüşün hiç bir şekilde uluslararası meşruiyetinin ve desteğinin olmadığını söyledi.

Sermedi,  nükleer anlaşmanın İran ile 6 ülke arasında imzalanan bir anlaşma olduğunu  belirterek, genel olarak Avrupa Birliği ve BM’nin de bu anlaşmayı teyit ettiklerini  belirterek, bu anlaşmanın gözden geçirilmesine dair konunun gündeme getirilmesinin Amerikalı  yetkililere ve şahsiyetlere  bir şey kazandırmayacağını söyledi.

Dışişleri bakanlığı müsteşarı, Amerika’da işbaşına geleceklerin  gerçekleri kabul etmekten başka çarelerinin olmadığını belirterek onların da nükleer anlaşmanın  en iyi ve hızlı şekilde yürürlüğe geçirilmesinden başka yollarının olmadığını söyledi.

Bu arada İran dışişleri bakanının Avrupa ve Amerika işleri yardımcısı Mecid Tahtrevançi, İran’ın hiç bir şekilde nükleer anlaşmanın gözden geçirilmesine izin vermeyeceğini  zira bunun yalnızca İran’ın konusunu olmadığını  diğer ülkeleri de bağlayan bir konu olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi nükleer anlaşmanın geçen yıl ocak ayında  yürürlüğe girmesinin ardından  İran anlaşmayla ilgili taahhütlerine tamamen bağlı kalırken Amerika bu zamana kadar anlaşmaya bağlılığı konusunda samimiyetini göstermedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.