Dr. Musa Ebu Merzuk’tan Uzlaşma Anlaşmasına Uyulması Çağrısı…

  • 27 Şubat 2015
  • 815 kez görüntülendi.
Dr. Musa Ebu Merzuk’tan Uzlaşma Anlaşmasına Uyulması Çağrısı…

Hamas’ın Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Başkan Yasir Arafat Kurumu Yönetim Kurulu üyeleri toplantısında yaptığı açıklamada Filistin ulusal uzlaşması anlaşmasına uyulması çağrısında bulunarak bu anlaşmanın tüm şartlarının yerine getirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Ebu Merzuk açıklamasında Filistinli liderlerin Filistin halkının yararına olanı söylemekten çekinmemeleri, maruz kalabilecekleri sorgu ve cezadan korkmaksızın bu konuda cesaretli hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Dr. Ebu Merzuk, bugün (27 Şubat Cuma) yaptığı ve kendi kişisel facebook sayfasında yer verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Başkan Yasir Arafat Kurumu Yönetim Kurulu toplantılarında sıkça karşılaştığım ve bu hafta düzenlenen son Kahire toplantısında da karşıma çıkan bir soru: Ulusal krizlerimizden çıkmanın yolu nedir? Biz, görüşmelerde başarısızlıkla ve uzlaşma konusunda da engelle karşı karşıyayız. Abluka altındaki Gazze’de insanî açıdan felaket yaşanıyor. Amerikan yargısı önünde hüsran yaşıyoruz. Bunun da en büyüğü ABD yargısının böyle bir uygulamayı yasal ilan etmesi oldu.

Cevap şudur: Varılan ulusal uzlaşmayı eksiksiz bir şekilde uygulamalıyız. Sorumluların maruz kalacakları sorgu ve cezadan korkmaksızın ulusal çıkarlar lehine olanı söyleme cesareti gösterebilmelidirler.”

Ebu Merzuk açıklamasında ulusal uzlaşmada, üzerinde ittifak sağlanan hususlara da yeniden dikkat çekerek bunları da şu şekilde sıraladı:

“Biz şu hususlarda ittifak sağlamıştık: Başkanlığın tüm vatan için bağlayıcı ve toparlayıcı olacak bir genel çerçeve belirlemeye çağrılması, buluşma, yasama meclisinin toplanmaya çağrılması ve ulusal uzlaşma ilkelerine uygun kararlar alması, tüm grupların başkanlarının veya temsilcilerinin katılacağı bir ulusal birlik hükümeti kurulması.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.