Dünya artık İran’ı değil ABD’yi suçluyor

  • 07 Ekim 2017
  • 1.173 kez görüntülendi.
Dünya artık İran’ı değil ABD’yi suçluyor

İran’daki üniversitelerin yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla Tahran Üniversitesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önemli açıklamalarda bulundu.

İran’daki üniversitelerin yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla Tahran Üniversitesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Nükleer müzakereler sonucu ulaştığımız anlaşmada geri dönüşü olmayan bazı menfaatler elde ettik; bunları bizden geri almaları için tek bir Trump değil onlarca Trump daha bir araya gelse de yine işe yaramayacak” ifadelerinde bulundu.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: Nükleer müzakereler boyunca siyasi kabiliyetimizi tüm dünyaya göstermiş olduk, zira 6 dünya gücüyle müzakere edip anlaşmaya varacak kadar güçlü diplomatlara sahip olduğumuzu ispatladık; diğer tarafın aldatıldık dediği bir anlaşmadan bahsediyoruz ki bu da yanlış bir değerlendirmedir. Bizim bu anlaşmadaki odak noktamız kazan-kazan denklemiydi. Böylece ülkemizin sadece savaşta değil barışta da güçlü olduğunu masaya yatırdık. Bu anlaşma vasıtasıyla İran’a karşı oluşan küresel dayanışmanın da püskürtülmesini sağladık.

İran Cumhurbaşkanı konuşmasına şunları da ekledi: Bu yıl katıldığımız BM Genel Kurul oturumunda 190’ı aşkın ülke bizimle aynı görüşü paylaşıyordu ve sadece ABD ile Siyonist Rejim İran’a karşı konuştu; bu bizim için büyük bir başarı değil mi? Biz ayrıca diplomasi alanında da büyük bir zafere ulaştık. Tüm dünyaya atom bombası yapmayı amaçlamadığımızı söylüyorduk fakat bazı ülkeler bizim yalancı olduğumuzu iddia ediyorlardı. Ulaştığımız nükleer anlaşma bizim için ahlaki bir zaferdi; bizi haklı çıkarıp düşmanlarımızın yalan söylediğini gözler önüne serdi. Günümüzde ABD yanlış bir davranışta bulunduğu takdirde tüm dünya İran yerine artık Amerika’yı suçluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.