Dünya Çocuk Gününde, 400 Filistinli Çocuk İşgal Rejimi Zindanlarında

  • 20 Kasım 2015
  • 784 kez görüntülendi.
Dünya Çocuk Gününde, 400 Filistinli Çocuk İşgal Rejimi Zindanlarında

Filistin Esir Kulübü, şu anda Siyonist işgal rejimi zindanlarında yaşları 11-17 arasında değişen 400 çocuk esir bulunduğunu belirterek, bunlardan bazılarına ise ceza verildiğini ifade etti.

Dünya Çocuk Günü münasebetiyle bugün bir açıklama yapan Esir Kulübü, raporun hazırlandığı saate kadar 11 çocuğa idari ceza verildiğini hatırlatarak, esir çocuklar arasında 6 tane de kız çocuk olduğunu kaydetti.

Açıklamada çocuklardan bazılarının işgal askerlerinin ateş açması sonucu yaralandıktan sonra tutuklandığı ve bunların tedavi için hastaneye kaldırıldıkları, tedaviden sonra ise zindana atıldıkları belirtildi.

Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim ayı başından şimdiye kadar Batı Yaka’da yaklaşık 800 çocuk gözaltına alındı. Bunlardan bir kısmı halen sorgu merkezlerinde sorgulanırken, bazıları kefaletle serbest bırakıldı ve bazılarına da ev hapsi verildi.

Tutuklu çocukların verdiği bilgilere göre çocuklara sorgu esnasında psikolojik ve fiziki işkenceler yapılıyor, baskı ve şantajla ifade vermeye zorlanıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.