Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberinden Hüccetülislam Şehidi’nin vefatıyla ilgili taziye mesajı

  • 30 Kasım 2020
  • 1.221 kez görüntülendi.
Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberinden Hüccetülislam Şehidi’nin vefatıyla ilgili taziye mesajı

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, Şehitler ve Gaziler Kurumu’nda Veliyyi Fakih’in temsilcisi Hüccetülislam Seyyid Muhammedali Şehidi’nin vefatıyla ilgili taziye mesajı yayınladı.

Daha önce de 7 yıl İran cumhurbaşkanı yardımcılığı ve Şehitler ve Gaziler Kurumu müdürlüğü görevinde bulunan Şehidi, dün sabah vefat etti.

İslam inkılabı rehberi, bu vefatla ilgili yayınladığı taziye mesajında, İran İslam Cumhuriyeti ve İslam inkılabının çeşitli sahalarında hizmetler yapan ve son olarak da şehit ailelerinin hizmetinde Şehitler Kurumu’nda görev yapan Hüccetülislam Şehidi’nin manevi bir zenginlikle dünyadan ayrıldığını ve ahiret alemine göç ettiğine işaretle, merhumun ailesine, dostlarına, çalışma arkadaşlarına ve geride kalanlara sabırlar diledi ve merhum için de Allah’tan rahmet ve mağfiret diledi.

Merhum Hüccetülislam Şehidi, İran’da İslam inkılabının zaferinden bu yana, İran ordusu hava güçleri siyasi  işler başkanlığı, İran Meclisi’nde milletvekilliği, İran dışişleri bakanlığında meclis ve konsolosluk işleri yardımcılığı, İran cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurumu başkanlığı ve İran cumhurbaşkanı danışmanı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.