Dünya Terörizminin Başı ABD, İran’ı terörizmle mücadelede işbirliği yapmamakla suçladı!

  • 14 Mayıs 2020
  • 1.053 kez görüntülendi.
Dünya Terörizminin Başı ABD, İran’ı terörizmle mücadelede işbirliği yapmamakla suçladı!

Amerikan dışişleri bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İran, Kuzey Kore, Suriye, Venezuela ve Küba’yı Amerika’nın terörizmle mücadelesinde işbirliği yapmamakla suçladı.

Amerikan dışişleri bakanlığı yayınladığı bildiride, İran, Kuzey Kore, Suriye, Venezuela ve Küba’nın Amerika’nın 2019’da sözde terörle verdiği mücadelede işbirliği yapmadığı gerekçesiyle suçladı.

Amerikan dışişleri bakanlığı, suçlamalarının devamında, bu ülkelere Amerikan savunma sistemlerinin ve teçhizatlarının satışının yasaklandığını bildirdi.

ABD dışişleri bakanlığı bildirisinde ayrıca, Lübnan Hizbullah hareketi, Irak el’Noceba İslami direniş hareketi, Irak Asaib Ehl el’Hak gruplarını terörist gruplar nitelerken, ‘İran devrim muhafızları ordusunu da Amerikan vatandaşlarının öldürülmesinde rolü olmak gibi” suçlamada ve iddiada bulundu.

İran ve diğer ülkeleri suçlayan Amerika’nın bizzat kendisi terörizmin en büyük hamisi durumunda başta Batı Asya olmak üzere dünyanın dört bir yerinde terörist saldırılar düzenlerken, Amerika şom emelleri için dünyanın değişik yerlerinde açık bir şekilde terör örgütleri kuruyor ve bunları kendi emelleri için kullanıyor.

Amerika’nın terörist listeye aldığını ilan ettiği Hizbullah gibi diğer hareketler ise bölgede Amerika, ırkçı İsrail ve Suudi rejimi desteğindeki terörist örgütlere karşı verdikleri başarılı mücadeleyle biliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.