Dünya ülkelerinden nükleer anlaşmaya destek sürüyor

  • 27 Nisan 2018
  • 1.186 kez görüntülendi.
Dünya ülkelerinden nükleer anlaşmaya destek sürüyor

Rusya, Çin, Japonya, AB, Fransa ve Almanya’nın ardından Pakistan da yaptığı açıklamada İran ile 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmanın korunmasına vurgu yaptı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Faysal bugün düzenlediği haftalık basın toplantısında, nükleer anlaşma ve İran’ın barışçıl nükleer faaliyetlerini destekledi.

Faysal, nükleer anlaşmanın uluslararası bir anlaşma olduğunu belirterek, herkesin anlaşmaya saygı göstermesi gerektiğini ve nükleer anlaşmayı imzalayan tarafların kendi yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini kaydetti.

Çin Kamu Güvenliği Bakanı Ju Şing Kun Soçi’de yaptığı açıklamada, ABD’nin nükleer anlaşma yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınmasını kabul edilmez ve üzüntü verici olarak niteledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın nükleer anlaşmayı sarih biçimde eleştirmesine rağmen, nükleer anlaşmayı destekledi.

Rusya yetkilileri de Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmanın korunması gerektiğine vurgu yaptılar.

Son sıralarda ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilebileceğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün Tebriz’de yaptığı konuşmada nükleer anlaşmada herhangi bir değişikliğin yapılmayacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.