Ebu Merzuk, Mescid-i Aksa’yı Bölme Girişimine Karşı Çıkılmasını İstedi

  • 02 Eylül 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk, Mescid-i Aksa’yı Bölme Girişimine Karşı Çıkılmasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’yı zaman bakımından Müslümanlar ile Yahudiler arasında ikiye bölmeye başlaması karşısında Filistinlilerden, Arap ve İslam ülkelerinden ciddi bir tavır ortaya koymalarını istedi.

Ebu Merzuk, makalesinde, ümmetin birleştirici olmayan projelerle meşgul olmasını ve Arapların sessizliğini fırsat bilen işgal rejiminin bu adımı attığını söyledi.

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattığını ve Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutulmasını engellemeye çalıştığını kaydeden Ebu Merzuk, Mahmud Abbas’ın ve Fetih Hareketi Merkez Kurulu’nun Mescid-i Aksa’ya dikkatlerini çevirmeleri gerektiğini belirtti.

İşgal yönetiminin Filistinlilerin, Arapların ve İslam ülkelerinin mevcut durumunun bu tür adımlara yardım ettiği düşüncesinde olduğunu ifade eden Ebu Merzuk, Mescid-i Aksa’nın zaman bakımından ikiye bölünmek istendiğine dikkat çekerek, “Ne yapacağız?” dedi.

Hamas lideri, Mescid-i Aksa’nın ümmetin pusulası, siyasi kıblesi, izzet ve şerefinin adresi olduğunu ifade ederek, işgal yönetiminin planlarına karşı kampanya başlatılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.