Ebu Zuhri: Filistin Yönetimi Direniş Silahını Görüşme Masasına Getiriyor ​

  • 24 Eylül 2018
  • 2.054 kez görüntülendi.
Ebu Zuhri: Filistin Yönetimi Direniş Silahını Görüşme Masasına Getiriyor ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Sami Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi’nin ve Fetih’in uzlaşı görüşmeleri masasına direniş silahıyla ilgili kabul edilmesi mümkün olmayan şartlar getirdiğini söyledi.

Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi’nin işgal rejimiyle koordineli hareket ederek zaman geçirme politikası güttüğünü, Hamas’ın uzlaşı sağlanması için Mısır’ın çabalarına olumlu yaklaşmasını takdir etmediğini belirtti.

Mısır’ın uzlaşı çabalarına sonuna kadar destek vereceklerini bildiren Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi’nin Gazze Şeridi’ne uyguladığı yaptırımlara boyun eğmeyeceklerini bilmesi gerektiğini kaydetti.

Ebu Zuhri, Filistinli diğer gruplarla istişarelerde bulunduklarını ve Filistin Yönetimi’nin haksız yaptırımlarına karşı koyacaklarını ifade etti.

İşgal rejimiyle 2014’te yaptıkları ateşkes anlaşmasını yeniden imzalamaya çok yaklaştıklarını söyleyen Ebu Zuhri, anlaşmanın imzalanmasına Filistin Yönetimi’nin tavrının mani olduğunu bildirdi.

İşgal rejiminin daha önce ateşkes konusunda sunduğu önerinin Filistinli gruplar tarafından kabul edildiğine dikkat çeken Ebu Zuhri, işgal yönetiminin gerçekleri saptırma ve vakit kazanma politikası yürüttüğünü söyledi.

Hamas lideri Ebu Zuhri, işgal yönetimin ablukayı kırmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini ve tüm seçeneklere hazır olduklarını bilmesi gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.