Economist: Trump ABD’yi yönetmekte kifayetsiz

  • 29 Ekim 2018
  • 1.306 kez görüntülendi.
Economist: Trump ABD’yi yönetmekte kifayetsiz

İngiltere’de yayımlanan Economist dergisi ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerika’yı yönetme tarzını eleştirdiği yazısında Trump’ın ahlak ilkelerinden hiç bir şey anlamadığını ve Amerikan toplumunu ahlakî açıdan yönetemediğini yazdı.

Economist dergisi Pazar günkü sayısında yayımladığı bu makalede, Donald Trump’ın Amerika’da şiddeti körüklediğini, çağdaş siyaset dünyasında hiç kimse Trump kadar menfur olmadığını belirtti.

Economist makalenin devamında Amerika birinci dünya ülkesi olduğunu, fakat suç ve cinayet oranında üçüncü dünya ülkelerini geride bıraktığını, cumhuriyetçiler silah taşıma yasalarında pek fazla sıkı yasaları istemediklerini, onların bu tutumu Amerika’da bunca kan akmasına sebebiyet verdiğini vurguladı.

Gerçekte Amerika Başkanı Donald Trump’ın bir çok emri, kararı, açıklaması ve davranışı edepsizce hareketlerdir. Bu durum Amerika’daa bir çok halk ve politikacı onu bir Başkan düzeyinde olmadığına kanaat getirmelerine yol açmış bulunuyor.

En son Amerika’nın Pensilvania eyaletinde bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda bir kaç kişi öldü ve bir kaç kişi de yaralandı. Bu olay ve Amerika’nın diğer bir çok yerinde yaşanan benzer olaylar ve yine Donald Trump’ın uluslararası anlaşmalara bağlı kalmaması Washington yönetiminin eleştirilmesine neden oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.