Ekvador Devlet Başkanı: Mülkiyetin bir kaç ailenin elinde toplanması kabul edilemez

  • 09 Aralık 2015
  • 708 kez görüntülendi.
Ekvador Devlet Başkanı: Mülkiyetin bir kaç ailenin elinde toplanması kabul edilemez

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, mülkiyetin bir kaç ailenin elinde toplanmasının kabul edilemeyeceğini, bu serveti paylaşmanın vaktinin geldiğini söyledi.

Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa, meclise sunmaya hazırlandığı yeni vergilerle ilgili konuşarak, bu vergilerin var olan servetin yeniden paylaşımını amaçladığını söyledi.

“Mülkiyetin bir kaç ailenin elinde toplanmasını hiçbir şey meşrulaştıramaz” diyen Correa, bu serveti paylaşmanın vaktinin geldiğini söyledi. Eşitsizliği azaltmayı hedef alan yasalar, geçtiğimiz yaz aylarında önerilmiş, muhalefetin çabaları sonucunda geçirilememişti.

Yeni yasalarla birlikte mirastan ve sermaye kazancından alınan vergi artarken, sağ partiler verginin “orta sınıf ve yoksulları” hedef aldığını öne sürerek halkı kışkırtmıştı. Correa ise, vergiden yalnızca ülkedeki en zengin %2’nin zarar göreceğini, geri kalan herkesin faydalanacağını kanıtlamıştı.

Correa, bu yasaların bir krizi çözmek için atılan geçici adımlar olmadığını, ülkede gerçekleştirilen yapısal değişimler olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.