El-Amiri: Stratejik El-Baac Bölgesinin Batısına Bulunan Bütün Köyler Kurtarıldı

  • 07 Haziran 2017
  • 992 kez görüntülendi.
El-Amiri: Stratejik El-Baac Bölgesinin Batısına Bulunan Bütün Köyler Kurtarıldı

Irak Bedir Teşkilatı Genel Sekreteri, Musul’un batısında stratejik bir bölge olan El-Baac’ın batısındaki bütün köylerin kurtarıldığını açıkladı.

Irak Bedir Teşkilatı Genel Sekreteri ve Gönüllü Halk Güçleri komutanlarından olan Hadi El-Amiri şunları söyledi: ‘Gönüllü Halk Güçleri, Suriye sınırına kadar El-Baac’ın batısında bulunan bütün köyleri IŞİD teröristlerinin pençesinden kurtarmayı başardı.

Irak Gönüllü Halk Güçleri ayrıca, Neyneva’nın batısında 12 bin kilometrekareyi kontrolü altına aldı.

Musul’un batısında El-Hızır ve El-Baac kasabaları, El-Kayrevan ve El-Gahtaniyye kıyıları, Tel El-Benat, Tel El-Kasap, El-Adnaniye ve Kojo yerleşim alanları ve El-Sukara, El-Risale ve El-Hamdaniye kompleksleri olmak üzere 12 yerleşim bölgesi ve yüzlerce köy kurtarıldı ve böylece Muhammed Resulullah operasyonları sona erdi.’

Irak Bedir Teşkilatı Genel Sekreteri, Gönüllü Halk Güçlerinin bu zaferleri, dini merciiyyete, şehit ailelerine, gazilere ve Irak halkına armağan ettiğini belirtti.

Irak Gönüllü Halk Güçleri iki gün önce Musul’un batısındaki El-Baac kasabasını tamamen IŞİD teröristlerinden kurtardı.

El-Baac, IŞİD teröristlerinin Neyneva’daki en önemli karargahlarından biriydi ve IŞİD teröristleri bu bölgeyi Irak ve Suriye’ye gidiş geliş için kullanıyorlardı.

IŞİD teröristlerinin başkentleri ilan ettikleri Musul’u kurtarma operasyonları, 17 Ekim 2015’te ordu kuvvetleri, Irak polisi, Gönüllü Halk Güçleri ve Peşmerge’den oluşan binlerce kişinin katılımıyla başladı ve Irak kuvvetleri yaklaşık 100 gün sonra Musul’un doğusunu tamamen kurtarmayı başardı.

Irak kuvvetleri Musul’un batı bölgesini kurtarma operasyonların da 19 Şubat’ta başladı ve bu operasyonlar hala devam etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.