El-Aruri, Hamas ve İran İlişkileri Hakkında Bilgi Verdi

  • 24 Ekim 2017
  • 1.244 kez görüntülendi.
El-Aruri, Hamas ve İran İlişkileri Hakkında Bilgi Verdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, İran’la ilişkilerinde son aylarda elle tutulur bir ilerleme görüldüğünü ifade ederek, Tahran’ın uzlaşıyı desteklediğini söyledi.

Tahran’da bulunan Hamas heyetine başkanlık eden El-Aruri, İran ile ilişkilerinin ortak dava olan “Filistin davası” üzerine kurulu olduğunu belirtti.

İran’ın Filistin davasını merkezi ve öncelikli bir dava olarak gördüğünü ifade eden El-Aruri, Filistin davasının kendileri için de ölüm – kalım davası olduğunu vurguladı.

El-Aruri, İran’la ilişkilerinin olmasının ve söz konusu ilişkilerin gelişmesinin normal olduğunu kaydederek, ilişkilerin temelini Filistin halkını gasp edilmiş haklarını geri alma mücadelesinde işgalciye karşı desteklenmesinin oluşturduğunu bildirdi.

İran’ın Filistin halkına ve direnişine destek verdiğini belirten El-Aruri, Tahran’la ilişkilerinin hiç kopmadığını söyledi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Salih El-Aruri başkanlığındaki üst düzey bir Hamas heyeti İranlı yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere Cuma günü Tahran’a gitti.

El-Aruri, Hamas’ın başka ülkelerin iç işlerine karışmadığını ve işgale karşı mücadelesinde Filistin halkına destek verecek her ülkeyle işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.