El Cuburi: İran, Terörizmle mücadelede her zaman Irak’ın yanında yer almıştır

  • 03 Ağustos 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
El Cuburi: İran, Terörizmle mücadelede her zaman Irak’ın yanında yer almıştır

Irak Parlamento başkanı Selim El Cuburi, ‘’ İran, Irak halkının terörizmle savaşını desteklemede büyük role sahipti’’ dedi.

IRNA’ya açıklamada bulunan Cuburi, İran’ın terörizmle mücadelede her zaman Irak halkı ve devleti yanında olduğunu söyledi.

Ülkesinin İran’ın bu tutumuna saygı duyup takdir ettiğini ifade eden Cuburi, ‘’Irak’ın İran ile ilişkileri özel bir ilişkidir ve sadece son birkaç yıl veya terörizmle savaştan ibaret değildir’’ dedi.

Irak halkının IŞİD teröründen kurtuluşunda İran’ın önemli rol ifa ettiğini belirten Cuburi, bundan dolayı gelecekte de iki ülkenin Irak’ın yeniden yapılanmasında işbirliği olacağını söyledi.

Irak Parlamento başkanı Selim El Cuburi ayrıca Salı günü Bağdat’ta İran büyük elçisi İrec mescidi ile de görüşmesinde, İran’ın, Irak’ın onarım faaliyetlerine katılacağını bildirmişti.

İrec mescidi de bu görüşmede, İran İslam Cumhuriyetinin IŞİD’e karşı mücadele döneminde olduğu gibi Irak’ın yeniden yapılanması ve onarım çalışmalarında da Irak devleti ve halkının yanında yer alacağını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.