El-Halil’de Siyonist İsrail’e ait bir noktaya direnişçilerce ateş açıldı

  • 26 Ekim 2015
  • 823 kez görüntülendi.
El-Halil’de Siyonist İsrail’e ait bir noktaya direnişçilerce ateş açıldı

Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil vilayetinde dün akşam (25 Ekim Pazar) işgal güçlerine ait bir noktaya direnişçiler tarafından ateş açıldığı ifade edildi.

İşgal rejiminden yayın yapan haber siteleri, dün akşam saatlerinde Filistinli direnişçilerin belediye eski binası yakınlarında kurulu Beit Hadassah Yahudi Yerleşkesi civarında işgal ordusuna ait bir askeri kontrol noktasına ateş açtığını, askerlerden ölen veya yaralanan olmadığını, işgal güçlerinin bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığını bildirdi.

Görgü tanıkları ise askerlerin bağrışlarını ve yardım taleplerini işittiklerini, El-Halil’in doğusundaki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi’nden olay yerine ambulansların geldiğini söyledi.

İşgal güçlerinin kontrol noktasındaki tüm ışıkları söndürdüğünü ifade eden görgü tanıkları, onlarca Yahudi yerleşimcinin de Ed-Dubya bölgesinde toplandığını bildirdi.

Dün akşamki bu eylemden kısa süre önce de Filistinli gençler El-Halil’de işgal ordusuna ait bir başka kontrol noktasına sekiz molotof kokteyli atmıştı.

İşgalcilere ait 0404 haber sitesi, İbrahim El-Halil Camii yakınlarındaki Ebu’r-Riyş kontrol noktasına molotof kokteyli atıldığını ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.