El-Halil’in Doğu Vadisi’ndeki Sair Beldesinde Siyonistlerle Şiddetli Çatışmalar

  • 25 Ekim 2015
  • 805 kez görüntülendi.
El-Halil’in Doğu Vadisi’ndeki Sair Beldesinde Siyonistlerle Şiddetli Çatışmalar

Filistin’in Batı Yaka bölgesinin güneyinde yer alan El-Halil vilayetindeki Doğu Vadi mıntıkasının Sair beldesinde işgal güçlerinin bugün (25 Ekim Pazar) kalabalık askerî birliklerle baskınlar düzenlemeleri üzerine muhtelif noktalarda şiddetli çatışmalar meydana geldi.

İşgal güçlerinin Sair beldesinde Re’su’l-Amud adı verilen yerden giriş yaparak kendilerine tepki gösteren halkın üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba attıkları ifade edildi.

İşgal güçlerinin Sair beldesinin doğusundaki Eş-Şuyuh beldesine de baskın düzenledikleri ve beldede de muhtelif noktalarda toplanarak belde ahalisine saldırılar düzenledikleri ifade edildi. Saldırılar yüzünden haberin hazırlandığı saatte de çatışmaların devam ettiği bildirildi.

İşgal güçleri, Beytlahim şehrinin güneyindeki Mitsada yahudi yerleşim merkezi yakınında bir yerleşimciye karşı bıçaklı eylem düzenlenmesi üzerine bugün sabah saatlerinden itibaren Sair beldesini askerî alan ilan etmişlerdi.

Görgü şahitleri Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdikleri bilgide bölgeye çok sayıda askeri araçla baskın düzenlendiğine dikkat çektiler. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre baskın düzenleyen işgalci askerler bıçaklı eylemi gerçekleştiren kişiyi aradıkları iddiasıyla çok sayıda mahalleye girerek baskınlar ve aramalar düzenlediler.

İşgalci askerler baskın düzenledikleri mahalleleri aynı zamanda sıkı bir emniyet çemberine aldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.